Onze zomer met Anna

Anna Woltz komt regelmatig met ons mee uit de bibliotheek. Bij elk bezoek vertelt de Nederlandse verhalen waar mijn oudste zich kan aan laven.

AangespoeldMijn bijzonder rare week met Tess, Meisje nummer 18Gips, Ik kan nog steeds niet vliegenAlaskaZondag, maandag, sterrendag … Ja, de 36-jarige Woltz heeft al een indrukwekkend oeuvre bijeen geschreven.

Anna Woltz

Recensenten zijn doorgaans lovend over haar werk; het wordt als helder, vlot, spannend en tegelijkertijd ontspannend omschreven.
Ook kinderen zijn dol op haar verhalen. De voorbije acht jaar won ze maar liefst vier maal de Eerste Prijs van de Vlaamse Kinder– en Jeugdjury (KJV), een lezersjury die uitsluitend uit kinderen bestaat.

Wanneer mijn oudste Woltz’ boeken leest, zie ik haar met ‘boekenogen’ lezen. ‘Boekenogen’ zijn ogen die lichtjes opengesperd blijven, nauwelijks lijken te knipperen, die woord na woord, bladzijde na bladzijde verslinden tot het allerlaatste woord is opgezogen. Alsof er een dwingend bevel van het boek uit gaat dat luidt: LEES.MIJ.NU!

Wat ons betreft is het duidelijk: onze zomer is voor jou, Anna!

1 thought on “Onze zomer met Anna

  1. Pingback: Ze lezen niet meer (over de leesdip bij jongeren) | Met Andere Woorden Boekenblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s