Een voorproefje

Of wij onder de indruk zijn? Nou en of!

Over een jaar, september 2019, is het 17de eeuwse “Predikheren” opnieuw open voor het publiek. Aanvankelijk was het prachtige gebouw een klooster, daarna een militair hospitaal en in de 20ste eeuw een militaire kazerne. Binnenkort wordt het de nieuwe thuis van de stadsbibliotheek van Mechelen.
Deze maand staan de werfdeuren tijdelijk open en vanzelfsprekend gingen wij een kijkje nemen. En…WAUW!
Wandelen jullie even mee?

Een kopje thee drinken in de binnentuin met de heerlijke geur van kruiden. In kunstboeken snuffelen in de indrukwekkende kloostergang. Eerbied tonen voor de eeuwenoude grafzerken uit de belendende Predikherenkerk die in de vloer van de gang werden geïntegreerd.
Op de eerste verdieping de ziel van de vroegere kloosterbibliotheek terugvinden in de uitgebreide hedendaagse collectie. Kindervreugde horen in de jeugdbibliotheek op de tweede verdieping. Naar verhalen luisteren in de ruime voorleeshoek.
En blijven turen door de vele dakkapellen.

Voor ons is het zonneklaar: de Predikherenbibliotheek bezoeken wordt zoveel meer dan boeken kiezen en ontlenen. Het wordt een echte belevenis, keer op keer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s